Unde găsești poveștile antreprenorilor români (cărți, evenimente, ziare, reviste, podcasturi și canale video)

By 25/03/2019Business
Povestie antreprenorilor romani

Sunt un mare fan al poveștilor antreprenoriale! De aceea, biografiile sunt în topul preferințelor mele. Așa cum se spune, viața chiar bate filmul, fiecare poveste a unei afaceri are suișuri, coborâșuri, momente cheie, puncte critice, eroi sau inamici, clipe de fericire sau de agonie.

În acest articol am pregătit o colecție de surse unde se pot găsi antreprenorii români, cu poveștile lor de succes sau de eșec, cu recomandările pe care le oferă și cu înțelepciunea împărtășită din nostalgia trecutului.

Cărți cu povești antreprenoriale românești

Cei care schimbă jobul – Andreea Roșca și Monica Dîrțu

Cei care schimba jocul

Cea mai reușită carte despre antreprenorii români consider că este: Cei care schimbă jocul. Andreea Roșca și Monica Dîrțu au reușit să realizeze un volum pe stil american, ușor de citit și savurat, în cadrul căruia prezintă poveștile de succes a 7 afaceri Românești care s-au dezvoltat de la 0, pentru a ajunge lideri de neignorat în piețele în care activează:

  • Dragoș Petrescu – City Grill, Caru’ cu Bere;
  • Mihai Marcu – Medlife;
  • Vasile Armenean – Betty Ice;
  • Dragoș și Adrian Pavăl – Dedeman;
  • Adrian Mihai, Felix Pătrășcanu, Neculai Mihai – Fan Courier;
  • Dan Șucu – Mobexpert;
  • Florin și Măriuca Talpeș – Bitdefender.

Cartea o poți cumpăra online de aici.

Eșecuri de Succes ale Antreprenorilor Români – Vlad Mocanu

Eșecuri de succes ale antreprenorilor români

Autorul a adunat 70 de povești despre eșecurile în afaceri ale unor antreprenori Români.

Ce vei găsi în carte:

  • povești de antreprenoriat;
  • sute de sfaturi de la antreprenorii de succes din România;
  • motive pentru care eșuează companiile românești.

Cartea o poți cumpăra online de aici.

Cartea antreprenorilor – EY România

Mai mulți ani la rând, EY România a publicat câte o carte cu poveștile unor antreprenori de succes din România, cu scopul de a promova competiția EY Entrepreneur Of The Year™ din România.

Aici poți să citești prima ediție din 2014 (click pe iconița de lângă logo-ul Linkedin pentru a citi cartea pe tot ecranul).

Iar la aceste link-uri găsești ediția din 2015 și ediția din 2016.

Evenimente în care poți cunoaște poveștile de succes ale unor antreprenori români

Fie că vrei să înveți antreprenoriat, să te inspiri sau să-i cunoști direct pe mulți dintre antreprenorii români care au reușit în afaceri, îți recomand să participi la oricare dintre următoarele evenimente care au loc recurent, an de an:

Pentru elevii care vor să cunoască poveștile de succes ale unor antreprenori, pot participa la evenimentele:

S-ar putea ca unele evenimente/ediții să nu fie anunțate încă, însă îți recomand să urmărești website-urile sau conturile de Social Media ale organizatorilor și vei afla când vor avea următoarele ediții.

Ziare și reviste

Este normal ca cele mai multe povești de succes din business-ul autohton să le afli din ziare și reviste. De aceea, îți las aici link-uri directe către secțiunile de interviuri sau editorialele din principalele publicații de afaceri pe care să le urmărești.

Podcasturi cu povești de succes ale antreprenorilor români

Podcastul cu cele mai multe interviuri cu antreprenori români este “Antreprenori care inspiră“, realizat de către Florin Roșoga. Poți asculta podcastul prin oricare din următoarele opțiuni:

Evenimentele Vast & Curious cu Andreea Roșca le-am recomandat și mai sus. Pe acestea le poți asculta și în format de podcast. Alege cum vrei să asculți episoadele:

De asemenea și Robert Katai are episoade cu antreprenori în podcastul său “Podcastu’ lui Katai“. Poți asculta podcastul prin oricare din următoarele opțiuni:

Canale video dedicate antreprenorilor

Dacă preferi mai mult conținutul video, poți urmări interviuri cu antreprenori în următoarele locuri:


Poveștile antreprenorilor români fac, și vor continua să facă, istorie. Acum știi unde le poți găsi pentru a te inspira și a învăța din acestea! Dacă știi alte surse relevante, lasă un comentariu la acest articol.


Vezi în ce orașe organizez în următoarea perioadă, evenimentul de Marketing Online “Crește-ți afacerea! De la buget la vânzări online“.


2 Comments

Leave a Reply