Nu citesc foarte multă beletristică. Prefer cărțile didactice, despre dezvoltare personală sau de business. Cu toate acestea, atunci când plec în concediu îmi place să citesc biografii. Mi-am făcut o pasiune pentru acest lucru când am citit prima carte pe care ți-o voi recomanda. Efectiv n-am putut să o las din mână când am început să o citesc. Mergeam la plajă iar plăcerea mea maximă era să stau pe șezlong, sub umbrelă, cu o bere și cartea în mână. Atunci când mă întorceam de la plajă, iar mai citeam puțin…
Biografii pe care ți le recomand să le citești în concediu
Open. O autobiografie – Andre Agassi
Cea mai bună biografie pe care am citit-o și prima recomandare din listă este Andre Agassi – Open. O autobiografie.
Cartea narată de către Andre Aggasi, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume. Sportivul oferă amănunte începând din copilăria lui când a început să urască tenisul, până la ultima victorie pe care a avut-o când și-a încheiat cariera de jucător profesionist cu opt turnee de grand slam câștigate.
Agassi vorbește despre emoțiile din campionate, face ironii față de alți jucători și ne introduce în multe alte momente cheie care i-au schimbat viața.
Biografia mi-a plăcut pentru povestea personală extraordinară care include detalii despre sport, celebritate, modă, competitivitate, business, familie, prietenii și voluntariat.
Lean in. Femeile, munca și voința de a conduce – Sheryl Sandberg
Unul dintre cei mai importanți oameni din echipa Facebook (Chief Operating Officer) povestește din experiența proprie care sunt provocările unei femei pentru a ajunge într-o poziție de conducere și a face carieră. Pot spune că „dă din casă” despre:
- lucrurile care au ajutat-o să ajungă un lider de top în una dintre cele mai mari companii din lume;
- cum să ai copii dar și o carieră de succes în același timp;
- cum pot femeile să-și învingă temerile de a conduce în “competiție” cu bărbații în lumea de business;
Recomand cu căldură această carte atât femeilor care își doresc o carieră de top, dar și bărbaților care doresc să învețe cum să-și încurajeze și să-și sprijine partenerele de viață pentru a avea succes profesional.
Elon Musk – Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic – Ashlee Vance
Aceasta este povestea unuia dintre cei mai importanți lideri mondiali în viață. Geniul lui Elon Musk s-a dezvoltat din copilărie, iar stilul său de workaholic, viziunea și atitudinea sa față de risc au fost ingredientele care au dus la succesul său. Pe parcursul cărții am avut sentimentul că citesc povestea unui super erou.
Dacă îți plac poveștile adevărate de business, cu piedici și reușite, dacă te-ai gândit cel puțin odată cum ar fi să locuiești pe o altă planetă sau cum să construiești o afacere de IT, atunci trebuie să citești această biografie.
Dacă vrei să citești și mai multe biografii 📚, vezi și partea a doua de recomandări.
Spor la citit și aștept părerile tale după ce ai lecturat recomandările mele. 😉
5 replies to "Cărți de citit în concediu: Biografii renumite (partea I)"
N-am reușit să duc Lean In până la capăt, are niște probleme cu care femeile din România nu se confruntă, există multe alte probleme care trebuie rezolvate aici. Cred că m-a deranjat și că prea se lăuda singură.
Însă celelalte două sunt must-read: Agassi are cel mai bun capitol introductiv pe care l-am citit vreodată, e genial scrisă, J.R. Moehringer did a great job.
Pe cea a lui Elon Musk am umplut-o de notițe, cred că are aproape fiecare pagină marcată :) m-au deranjat pe alocuri opiniile lui Ashlee Vance – nu mă interesează să-mi spună părerile personale, mă aștept să fie un observator neutru, care nu judecă și nu se implică.
Ai dreptate, multe din situațiile peste care a dat Sheryl Sandberg sunt greu de replicat la noi. Mi-e mi-au plăcut mai mult părțile în care a vorbit despre diferențele de mentalitate dintre bărbați și femei, cât și cum se pot ajuta între ei partenerii pentru ca ambii să aibă succes în carieră.
ambii
Mulțumesc. Am corectat!
[…] un mare fan al poveștilor antreprenoriale! De aceea, biografiile sunt în topul preferințelor mele. Așa cum se spune, viața chiar bate filmul, fiecare poveste a […]