Cărți de citit în concediu: Biografii renumite (partea I)

Carti de citit în concediu biografii renumite

Nu citesc foarte multă beletristică. Prefer cărțile didactice, despre dezvoltare personală sau de business. Cu toate acestea, atunci când plec în concediu îmi place să citesc biografii. Mi-am făcut o pasiune pentru acest lucru când am citit prima carte pe care ți-o voi recomanda. Efectiv n-am putut să o las din mână când am început să o citesc. Mergeam la plajă iar plăcerea mea maximă era să stau pe șezlong, sub umbrelă, cu o bere și cartea în mână. Atunci când mă întorceam de la plajă, iar mai citeam puțin…

Biografii pe care ți le recomand să le citești în concediu

Open. O autobiografie – Andre Agassi (disponibilă pe emag.ro)

open - Andre AgassiCea mai bună biografie pe care am citit-o și prima recomandare din listă este Andre Agassi – Open. O autobiografie.
Modul în care a fost scrisă, din perspectiva lui Aggasi, cu amănunte din viața lui privată, cu emoții din campionate, cu ironii față de alți jucători și multe alte detalii surprinse perfect, efectiv m-a captivat.
Mi-a plăcut atât de mult încât am recomandat-o tuturor prietenilor și după ce au citit-o, i-am rugat să se semneze pe ultima pagină.
Nu vreau să-ți ofer mai multe detalii pentru a nu-ți strica plăcerea cititului.

Lean in. Femeile, munca și voința de a conduce – Sheryl Sandberg (disponibilă pe emag.ro)

Sheryl Sandber - Lean inCOO-ul de la Facebook (Chief Operating Officer) povestește din experiența proprie care sunt provocările unei femei în USA pentru a ajunge într-o poziție de conducere și a face carieră. Pot spune că “dă din casă” despre:

 • lucrurile care au ajutat-o să ajungă un lider de top în una dintre cele mai mari companii din lume;
 • cum să ai copii dar și o carieră de succes în același timp;
 • cum să-și învingă femeile temerile de a conduce în “competiție” cu bărbații în lumea de business;

Cartea o recomand cu căldură atât femeilor care își doresc o carieră de top, dar și bărbaților care doresc să învețe cum să-și încurajeze și să-și sprijine partenerele de viață pentru a avea succes profesional.

Elon Musk – Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic – Ashlee Vance (disponibilă pe emag.ro)

Elon Musk - biografieTe va prinde imediat povestea unuia dintre cei mai importanți lideri mondiali în viață. Geniul lui Elon Musk s-a dezvoltat din copilărie, iar stilul său de workaholic, viziunea și atitudinea sa față de risc au fost ingredientele care au dus la succesul său. Pe parcursul cărții am avut sentimentul că citesc povestea unui super erou.
Dacă îți plac poveștile adevărate de business, cu piedici și reușite, dacă te-ai gândit cel puțin odată cum ar fi să locuiești pe o altă planetă sau cum să construiești o afacere de IT, atunci trebuie să citești această biografie.

Alege una din aceste 3 biografii și la finalul concediului vei simți că ai cunoscut îndeapraope cel puțin o celebritate.

Concediu plăcut!

Călin Biriș este Senior Partner în cadrul agenției de marketing Loopaa Marcom și fondatorul Online Mastery, programul de la A la Z despre Marketing Online. Călin a susținut peste 100 de prezentări și workshopuri, pregătind pe Marketing Online mii de antreprenori și specialiști.
În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în marcom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Online Mastery

2 Comments

 • Pyuric says:

  N-am reușit să duc Lean In până la capăt, are niște probleme cu care femeile din România nu se confruntă, există multe alte probleme care trebuie rezolvate aici. Cred că m-a deranjat și că prea se lăuda singură.
  Însă celelalte două sunt must-read: Agassi are cel mai bun capitol introductiv pe care l-am citit vreodată, e genial scrisă, J.R. Moehringer did a great job.
  Pe cea a lui Elon Musk am umplut-o de notițe, cred că are aproape fiecare pagină marcată :) m-au deranjat pe alocuri opiniile lui Ashlee Vance – nu mă interesează să-mi spună părerile personale, mă aștept să fie un observator neutru, care nu judecă și nu se implică.

  • Calin Biris says:

   Ai dreptate, multe din situațiile peste care a dat Sheryl Sandberg sunt greu de replicat la noi. Mi-e mi-au plăcut mai mult părțile în care a vorbit despre diferențele de mentalitate dintre bărbați și femei, cât și cum se pot ajuta între ei partenerii pentru ca ambi să aibă succes în carieră.

Leave a Reply