Steve Jobs a spus într-un interviu că devii o altă persoană odată ce realizezi că tot ce este în jurul tău a fost făcut de oameni care nu au fost mai deștepți ca tine, iar tu poți schimba lucrurile, poți să le influențezi și să construiești lucruri noi pe care alții să le folosească.

Orice ne dorim în viața asta este posibil de realizat dacă altcineva a făcut deja acel lucru. Citind biografii despre viețile unor oameni remarcabili îmi amintesc că am această putere de a face lucruri mărețe pentru mine, pentru tine, pentru noi toți. De asemenea mă ajută să am un mental puternic atunci când dau peste greutăți sau riscuri.

Într-un articol anterior îți recomandam 3 biografii ale unor lideri din sport, digital și business. În continuare îți recomand alte 3 biografii de citit în concediu care te vor inspira să ajungi cel mai bun în domeniul tău.

Biografii de citit în concediu

Michael Jordan: Viața

michael-jordan-viataCel mai mare baschetbalist din lume s-a născut într-o familie modestă cu 5 copii. De aceea, de mic a fost în competiție pentru atenția părinților, respectul fraților mai mari și a altor copii din cartier.

Biografia punctează foarte bine cum în fiecare etapă din viață Jordan și-a hrănit competitivitatea. Acest lucru l-a ajutat să devină cel mai bun. Citatul care îl reprezintă cel mai bine pe Jordan este:

Tex (Winter) looks at me and says “There’s no “I” in team!” I looked at Tex and say, “There’s not, but there’s an ‘I’ in win!”

Cartea nu este la fel de bine scrisă ca autobiografia lui Agassi recomandată în articolul anterior, însă dacă te pasionează baschetul sau orice alt sport de echipă, cartea este perfectă pentru concediu.

Jeff Bezos si epoca Amazon. The Everything Store

Amazon - Jeff BezosAceastă poveste a gigantului magazin online Amazon este defapt o biografie a fondatorului, Jeff Bezos. Dacă dorești să știi cum poți crește de la un magazin de apartament la un lider de piață care detronează afaceri vechi de zeci de ani în comerț, această carte este prima pe care trebuie să pui mâna.

Mi-a plăcut biografia pentru că este o poveste despre un succes care a trecut prin multe provocări de business, de la lipsa forței de lucru la lipsa banilor sau probleme logistice. Bezos este un lider vizionar și încăpățânat, iar fără el Amazon n-ar fi ajuns super brandul de astăzi.


Steve Jobs. Biografie

Steve Jobs ViataDe la un business din garaj la cel mai puternic brand din lume. Steve Jobs a fost omul care a reușit să facă acest lucru datorită viziunii sale, determinării de neclintit și puterii sale de a vinde.

Citindu-i biografia vei ajunge să-l urăști, să-l respecți, să-l iubești sau să-l idolatrizezi în același timp. Viața lui Jobs a fost un rollercoaster nebun și de neoprit. Cartea este amintire a faptului că nu există mediul perfect, familia perfectă, afacerea perfectă.

Orice antreprenor ar trebui să citească această carte.

Dacă citești oricare din biografiile recomandate, aștept comentariul tău aici sau la articol cu primele 3 recomandări. Spor la citit!


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.