Educația elevilor și tinerilor nu se întâmplă doar la școală și acasă, educația are loc prin toate interacțiunile pe care ei le au cu toate persoanele din viața lor. Dacă le dorești o viață împlinită, ghidează-i să se înconjoare cu oameni de la care pot învăța lucruri utile pentru viitorul lor.

Din păcate sunt prea puține evenimente educaționale dedicate elevilor în afara școlii și prea puțini experți și antreprenori, își iau din timpul lor pentru a împărtăși cu elevii din experiențele și cunoștințele pe care le au. Este ironic acest fapt pentru că fix elevii au nevoia cea mai mare de îndrumare, fiind la începutul vieții.

Nu-i de mirare că mulți elevi nu se pricep suficient de bine la finanțele personale, la comunicare, la înțelegerea emoțiilor și alte subiecte care nu fac parte din curricula școlară obligatorie.

Eu cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la viitorul generațiilor care ne urmează. Facem parte cu toții dintr-un trib și este rolul fiecăruia să creștem copiii tribului. 

Eu am decis să mă implic în educarea elevilor în mod voluntar și te încurajez și pe tine să faci la fel.

Împreună cu Valentin Vesa am realizat un webinar gratuit pentru elevi și tineri în care am vorbit despre subiectele în care amândoi avem cea mai mare experiență: comunicare online și securitate online.

Acestea sunt subiectele principale pe care le-am discutat în webinar:

  • Cum îți poate influența comunicarea online cariera și viața personală în mod pozitiv și negativ.
  • Pericolele expunerii online.
  • De ce este importantă securitatea datelor personale și cum să-ți protejezi identitatea online;
  • Cum să devii cunoscut online și să ai impact.
  • Cum se pot câștiga bani din promovare online.
  • Cum să reacționezi la “hate” pe social media.

Dacă ai copii de școală, îți recomand să urmărești înregistrarea webinarului împreună cu aceștia. Este o ocazie bună să discutați în familie despre subiectul comunicării online.

Limbajul folosit în webinar este unul pozitiv și pe înțelesul copiilor.

Mulțumesc partenerilor care au recomandat acest webinar: AdservioFundația Noi OrizonturiSuperteachProiectul MeritoMădălina Hodorog, Vreau să fiu antreprenor

Dacă știi și alți părinți cu școlari în familie, încurajează-i și pe ei să se uite la webinar.

Dacă ești expert, trainer sau antreprenor, te provoc să faci și tu un webinar pentru elevi și tineri.


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.