Publicarea de articole pe alte siteuri ajută atât pentru creșterea vizibilității și a traficului, cât și din punct de vedere SEO. În majoritatea domeniilor există publicații online care au trafic mare și care oferă posibilitatea de a publica articole plătite la ei. Acest tip de promovare îți poate oferi vizibilitate și trafic relevant pentru afacerea ta. De asemenea, dacă dorești ca o anumită pagină din siteul tău să ajungă pe prima poziție din Google pentru o anumită expresie căutată, atunci trebuie să atragi linkuri dinspre alte siteuri (backlinks) către pagina ta. Pentru a face acest lucru ai nevoie de articole bine plasate pe siteuri care sunt puternice din punct de vedere SEO.

Ușor de zis, greu de făcut?

Specialiștii de marketing și profesioniștii din agențiile de promovare online știu ce bătaie de cap este să lucreze cu mai multe siteuri în același timp pentru a face campanii cu articole. Trebuie să discute cu fiecare administrator în parte pentru a le trimite oferte de preț, să le spună condițiile de publicare și promovare, să le trimită contracte, să creeze sau să revizuiască articolele pentru publicare, să le posteze, promoveze și să raporteze rezultatele. În cazul unei campanii cu articole într-o altă țară efortul se dublează pentru că intervine bariera de limbă și de neîncredere.

Platforma Whitepress rezolvă problema gestionării de campanii cu articole pe mai multe siteuri din România și din alte țări europene dintr-un singur loc, rapid și ușor.

Whitepress oferă gratuit analiză și comparare pentru peste 24.000 de siteuri online

Dacă înainte era greu să găsești cele mai potrivite siteuri unde să publici articole, în platforma Whitepress găsești peste 24.000 de siteuri din România și din alte țări europene pe care le poți sorta și compara în funcție de țară, regiune, domeniu, ofertă de preț pentru publicare de articole, indicatori SEO (Domain rating, dofollow, Trust Flow), trafic etc.

Vezi toate opțiunile din platforma Whitepress (selectează imaginea de mai jos).

sortarea publicațiilor

Dacă vrei să afli care sunt siteurile relevante din țara în care vrei să faci campanii cu articole, din domeniul tău de interes și să afli ce prețuri practică, înregistrează-te gratuit pe Whitepress.ro.

Salvezi timp, gestionezi totul dintr-un singur loc

După partea de analiză, cea mai mare provocare a campaniilor cu articole este că ia mult timp gestionarea colaborării cu fiecare publicație în parte. Din fericire, în Whitepress lucrurile stau mult mai simplu. Gestionezi toate siteurile partenere din campanie într-un singur loc, faci o singură plată către Whitepress, ai un singur contract, iar toată comunicarea o faci într-o singură limbă, inclusiv cu publicațiile din alte țări europene.

Este simplu pentru a gestiona o campanie cu articole:

 1. după ce îți faci gratuit cont, creezi o campanie nouă sub formă de proiect;
 2. selectezi siteurile cu care vrei să colaborezi;
 3. faci plata bugetului către Whitepress;
 4. trimiți articolele către publicații;
 5. aștepți confirmarea publicațiilor;
 6. îți dai ok-ul pe materialele publicate;
 7. în final aștepți rezultatele. Unele publicații au coduri de urmărire a traficului direct în Whitepress, iar atunci raportarea e și mai ușoară.

Nu ai articole? Nici o problemă

Poate nu ai timp sau inspirație să scrii articole pentru campania ta. Nici o problemă. Whitepress oferă și serviciu de realizare articole în limba română sau în alte limbi internaționale, în funcție de țările în care vrei să publici conținutul. Prețurile sunt accesibile:

 • Articol clasic (2.000 – 2.500 caractere) – 45 lei fără TVA
 • Articol extins (3.000 – 3.500 caractere) – 65 lei fără TVA – vezi exemplu
 • Articol specializat (3.000 – 3.500 caractere) – 90 lei fără TVA – vezi exemplu
 • Articol premium (5.000 – 8.000 caractere) – 135 lei fără TVA
 • Articol premium plus (peste 8.000 caractere) – 180 lei fără TVA

Relații cu clienții și educație de marketing

Un alt aspect care îmi place la Whitepress este că sunt atenți cu clienții lor. Au o echipă de relații cu clienții care răspund prompt solicitărilor. De asemenea, au un blog activ unde îți recomand să intri pentru a citi articole de SEO, Marketing de conținut, PR sau Social Media.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează Whitepress, vezi prezentarea de mai jos.

WhitePress-Cont-de-marketer

Mult spor în promovarea cu articole!


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.