Am auzit în mai multe rânduri că în România ne lipsesc liderii, cei care să inspire și să aibă viziune. Eu cred că nu aici este problema. Cred că cel mai mult ne lipsesc managerii buni, rolul acestora fiind să planifice, să organizeze și să conducă echipe într-un mod cât mai eficient și profitabil. Într-o economie în care atâtea lucruri merg rău, să avem doar viziune despre cum să fie mai bine, dar să continuăm să implementăm planurile într-un mod păgubos, nu poate decât să țină lucrurile în loc. Nouă ne lipsește fundația pe care sunt clădite business-urile.

Leadership Management Pyramid

sursa poză

În economia noastră observ atâtea oportunități încât tind să cred că nu avem o problemă de inovație și schimbare, ci una de management. În acest moment cred că cea mai bună strategie de a câștiga orice piață din România este să ai un management bun, să oferi ceea ce  promiți, într-un mod constant și pe termen lung. În acest caz, cea mai bună reclamă pe care o vei avea este cea “din gură în gură” de la clienții mulțumiți. Uită-te la exemplele de succes de la noi și vei putea observa că cele mai multe business-uri au fost ridicate de bun manageri, care s-au priceput foarte bine la a face un lucru bun și au perseverat în ambițiile lor.

Se tot promovează diferențele dintre manager și lider, despre care este mai important și mai bun. Aceasta este o abordare greșită. Leadershipul nu cred că ar trebui separat de management. Sunt două concepte care doar mână în mână pot duce lucrurile înainte. Este păcat că există așa zis lideri care promit multe dar fac puțin. Un lider adevărat cred că este urmat pentru că oamenii au încredere că dincolo de cuvinte știe cum să implementeze viziunile sale și știe să conducă echipe într-un mod organizat. Un lider este urmat pentru că a demonstrat rezultate, nu pentru că știe cum să se laude mai bine ca alții.

Cred că în acest moment avem nevoie de mai mulți manageri care știu cum să facă lucrurile să se întâmple, pentru că aceștia vor avea pe termen lung cele mai mari șanse să devină adevărați lideri de oameni și de afaceri.


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

    1 Response to "Nu avem nevoie de lideri"

    • Flavius Stef

      Calin, cred ca nu surprinzi o nuanta a dezbaterii manager vs. lider. Mare parte din literatura vorbeste de gestiunea oamenilor versus conferirea de libertate de auto-organizare atunci cand se refera la manageri, respectiv lideri. De faptul ca industriile moderne au nevoie de creativitate si adaptabilitate, ca si preconditii ale inovarii. Iar aceste preconditii nu fac parte din curricula traditionala a profesiei de manager.

      Lasand acest aspect la o parte, iti dau dreptate in fondul articolului. Am intalnit mult prea multi manageri al caror unic instrument era rata de utilizare a subalternilor. “Tin lumea ocupata? Daca da, inseamna ca fac o treaba buna.” Aceasta optica ignora teorii de management moderne precum lean, teoria constrangerilor sau systems thinking — care au dovedit faptul ca trebuie sa optimizezi totul, nu bucatile sale componente. Fluxul de valoare prin pasii unui proces, nu utilizarea resurselor angrenate in fiecare pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.