Invitație la Guest post

guest post

[Definiție] Un Guest post este un articol pe care îl publici pe un alt blog decât al tău, dar sub semnătură proprie.

Din păcate, blogging-ul din România nu mai este ce a fost prin 2007 – 2008. La conferința Webstock de anul acesta am avut plăcerea să mă reîntâlnesc cu mulți bloggeri care sunt populari în România datorită articolelor pe care le-au scris. O parte dintre ei din păcate scriu mai rar. Cauzele sunt multiple, însă cea mai importantă pe care am descoperit-o este cea de lipsă de timp. M-am regăsit și eu în această categorie, iar de aceea m-am gândit la o soluție: guest posting-ul.

De ce Guest posting?

În primul rând, dacă se vor scrie mai multe guest posturi, blogurile vor deveni mai populare, se vor schimba mai multe idei, explicate mai în profunzime (decât într-un status de Facebook). Cu această ocazie sper să apară și mai mulți bloggeri noi.

În al doilea rând, în calitate de blogger te ajută astfel:

  • Ai conținut în mod constant pe blog, cu efort minim. Eu am făcut un experiment, iar astăzi am publicat acest guest post, inspirat de o postare pe Facebook. Mi-a luat doar 30 de minute să fac un profil de autor și să public articolul în numele acestuia (cu tot cu optimizare, verificare text, adăugare diacritice și imagine).
  • Ajungi cu blogul tău la cititori noi pe care îi va atrage autorul invitat (guest blogger-ul).
  • Câștigi mai mult trafic pe termen lung, datorită vizitelor organice pe care le vor atrage guest post-urile.

Într-un final, în calitate de guest blogger te ajută astfel:

  • Câștigi notorietate pentru tine sau pentru o cauză/o afacere pe care o reprezinți.
  • Câștigi backlinks care te ajută la SEO.
  • Îți asociezi imaginea cu un blogger cunoscut.

Invitație la Guest post #guestpost

Pe acestă cale, invit toți care vor să publice articole pe blogul meu, să-mi trimită un mesaj folosind formularul de contact, urmând ca mai apoi să discutăm pe e-mail. Cei care vor să scrie, nu trebuie să aibă obligatoriu un blog. Este suficient dacă au un profil de Facebook, Twitter, Linkedin etc.

Voi publica un guest post pe lună, care să fie pe una dintre categoriile blogului. Articolul trebuie să fie scris corect gramatical, cu diacritice și să fie însoțit de o poză de prezentare (ideal de mărime 1200×630). Îmi rezerv dreptul să selectez articolele pe care le voi publica. Fiecare autor invitat/guest blogger va avea un profil pe calinbiris.ro sub care vor apărea articolele acestuia.

Invitație pentru bloggeri

De asemenea, invit toți bloggerii să acorde un articol pe lună unui guest blogger (sau autor/influencer). Regulile sunt simple:

  • Cei care îți trimit articole trebuie să le scrie  pe una dintre categoriile pe care le alegi tu.
  • Articolele trebuie scrise corect gramatical și să fie însoțite de o imagine.
  • Articolele vor fi semnate de autor, iar acesta are dreptul la un link spre site-ul său, sau spre un profil social.

Dacă accepți invitația, scrie un articol despre inițiativă (cu link spre acest articol) sau lasă un comentariu mai jos cu “I’m in!” și asigură-te că în semnătură lași link-ul blogului tău.

Pentru că m-au inspirat, dau leapșa mai departe către Cristian Manafu, Sebastian Bârgău, Daniel Secăreanu.

16 Comments

Leave a Reply