Am avut norocul ca de mic să îmi placă să fac sport. Am jucat baschet săptămânal, încă din școala primară până la terminarea liceului, am urmat cursuri de dansuri timp de 4 ani, iar acum practic fitness de trei ori pe săptămână. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să facem sport cel puțin o dată pe săptămână. Pe mine aceste activități m-au ajutat să am o rezistență mai mare la efort, iar despre asta vreau să-ți povestesc în acest articol.

O dimineață tipică pentru mine este să mă trezesc la 6.40, iar la 7.10 sunt la sală. Pentru încălzire, încep cu banda de alergare, iar mai apoi schimb exercițiul cu unul la banca pentru piept. Acesta este exercițiul cel mai solicitant, fiind singurul la care am nevoie de ajutor dacă vreau să cresc în masă musculară. În acel moment îmi trece prin gând “pfff cât de greu va fi”, însă experiența m-a învățat că exercițiul este greu doar pe finalul repetărilor, atunci când simt că nu mai am putere. Primele ridicări sunt de obicei ușoare, dar cu toate acestea, repetările care fac diferența dintre un exercițiu care mă ajută să mă dezvolt sau un exercițiu care doar întreține condiția fizică actuală, sunt exact acele ultime ridicări.

La fel este și în business, ca în cazul exercițiilor pentru piept. Dacă dorim să creștem afacerile sau să creștem profesional, este important să ne alegem proiecte care să ne provoace. Prima reacție pe care o vom avea este “pfff cât de greu va fi”, dar defapt greutatea nu va fi în startul proiectelor, ci în acele sarcini pe care va trebui să le realizăm atunci când „nu mai avem puteri” și dorim să renunțăm. Partea frumoasă este ca exact acele sarcini și momente le ținem minte și tot ele ne ajută să devenim mai buni. În timp ne formăm o rezistență mai mare la efort și creștem nivelul proiectelor pe care le realizăm.

Data viitoare când vei alege următorul proiect, gândește-te la următoarea vorbă “no pain, no gain”.

citat fitness 

Articol scris pentru 24-FUN 


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.