Îți spuneam într-un articol anterior că Youtube pierde lupta cu Facebook cu privire la conținutul video. Brandurile au început să-și urce videourile direct pe Facebook pentru că văd reacții mai puternice, mai multe vizualizări și share-uri.

Ei bine, zilele trecute am primit un email din partea Facebook for business în care mă încuraja să urc materialele video direct în platformă, descurajând alte metode de upload & share. Practic mi-a spus pe față, urcă la noi videourile pentru că nu ne place concureța, iar pentru asta ai 30% mai multe vizualizări și imagini de prezentare a videourilor de 11 ori mai mari.

Facebook video versus Youtube

Așadar, nu mai sunt dubii că ar trebui să începi să urci mai mult conținut video direct pe Facebook.

În 8 mai am să fiu speaker în cadrul conferinței de eCommerce TeCOMM București. Acolo voi vorbi despre campanii de publicitate video atât pe Facebook cât și pe Youtube. Dacă te interesează subiectul, ne vedem acolo. ;)


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

  2 replies to "Facebook dă o nouă lovitură lui Youtube"

  • Albert Fazakas

   Intrebare
   totusi cum se face pagina de business for facebook. ca de juma de ora sa ma chinui. Intreb, aceasta functionalitate nu este inca pornita pentru public?
   Cu Respect
   Albert Fazakas
   ps.
   in principiu ne vedem la Bucuresti la tecomm

  • Calin Biris

   Albert, porneste de aici https://www.facebook.com/business/products/pages/ si urmeaza pasii.

   Mult spor si ne vedem la TeCOMM!

Leave a Reply

Your email address will not be published.