27 de pași – Tibi Ușeriu, recenzie de carte

By 03/06/2017Cărți
27 Pasi Tibi Useriu - recenzie carte

27 de pași îți rămâne un simbol greu de uitat de îndată ce citești această carte. Cele 214 pagini pe care le parcurgi vorbesc despre viața extraordinară a lui Tibi Ușeriu, care deși a trait o copilărie plină de violență domestică și o tinerețe împărțită între mafioți și criminali, în final a reușit să facă ce nici un alt om de pe planetă nu a făcut vreodată.

A ajuns dublu triplu campion la cel mai greu ultramaraton din lume 6633 Artic Ultra.

Să faci acest lucru înseamnă să ai o motivație care poate izvorî doar din nebunie sau dintr-un trecut atât de greu încăt cei 566 km de chin fizic și mental să pară doar un exercițiu terapeutic.

Deși m-am așteptat să citesc o carte depre sfaturi legate de sport, performanță, alergare și maratoane, am descoperit ceva mai mult. La fel ca în cartea Excepționalii scrisă de Malcolm Gladwell, am aflat că trecutul, contextul și pregătirea sunt mai importante decât talentul pentru cei care reușesc să facă lucruri remarcabile.

Dacă nu ai știi că această carte este o autobiografie, ai spune că poveștile prezentate sunt prea incredibile să fie adevărate. Admir curajul autorului de a prezenta în detaliu tacticile sale prin care a scăpat din situații limită sau modul său a acționa în rolul de Bad Guy.

În final, ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că am descoperit o poveste autentică românească, care poate da o speranță celor care cred că au pierdut totul.

Recomand cu căldură cartea 27 de pași, este ușor de citit, te captivează și are un mesaj de transmis. Abia aștept ecranizarea. :)

Online Mastery

Leave a Reply