Kobe Bryant parcă a scris cartea The Mamba Mentality ca un scurt mesaj de rămas bun către colegii și adversarii pe care i-a avut în NBA. În carte găsești secțiuni dedicate unor jucători cunoscuți din NBA-ul anilor 90 precum Paul Gasol, Magic Johnson, Kevin Garnett, Reggie Miller, Allen Iverson, dar și unor jucători care încă sunt în ligă precum Lebron James, Kevin Durant, Russel Westbrook, James Harden și alții.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria jocului și a știut asta. Din textul cărții poți descoperi încrederea pe care a avut-o pe teren, dar și provocările cu recuperările după accidente. Ce l-a adus la acest nivel a fost iubirea față de joc, determinarea, competitivitatea, efortul depus și inteligența cu care și-a analizat propriul joc și cel al adversarilor.

Recomand această lectură în special celor pasionați de baschet și care cunosc echipele și jucătorii de top din ultimii 20 de ani.

Singurul lucru care simt că i-a lipsit cărții a fost o secțiune dedicată despre relația lui Black Mamba cu M. Jordan. Poate pregătea o nouă carte despre asta pe care n-a reușit să o mai scrie. ? RIP!


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.