S-a lansat prima sală de cinema 4DX din Cluj-Napoca

4DX Cinema City Cluj-Napoca Iulius Mall

O nouă experiență de cinema poate fi trăită la Cinema City din Iulius Mall. Filme de lung metraj sunt acum sincronizate cu mișcări bruște ale scaunelor spectatorilor, vibrații, parfumuri, picuri de ploaie, efecte de lumină în sală, bule de săpun, zăpadă sau vânt.

Filme noi precum Tomb Raider Începutul, Pacific Rim, Ready Player One, Avengers: Infinity War sau Jurassic World: Fallen Kingdom pot fi vizionate într-o experiență care îți va activa aproape toate simțurile.

Experiența este atât de surprinzătoare încât atunci când am participat la conferința de presă și am urmărit două trailere am auzit și câteva țipete în sală, mai multe „ce tare” și la final am auzit mai multe păreri de tipul „super fain”.

Mie mi s-a părut intensă experiența trailerelor și m-au făcut curios să văd un film întreg. Ce mi-a mai plăcut a fost că în sala nouă spațiu dintre rânduri este mult mai mare. Practic, numărul de locuri din sala s-a înjumătățit. Poate acesta este și unul dintre motivele pentru care prețul biletelor este ceva mai mare decât la filmele 2D. Prețurile încep de la 36,5 lei în timpul săptămânii, iar în weekend sunt cu 42 lei.

Andrea Buda, Director Regional de Marketing si Comunicare Cinema City, ne-a spus că astfel de proiecții de film atrag spectatori și din alte orașe învecinate (în unele cazuri chiar de la sute de kilometrii). Adevărul este că dacă aș fi locuit în Baia Mare, aș fi venit cel puțin o dată până în Cluj să văd un film 4DX chiar și numai de curiozitate.

Programul filmelor 4DX care vor rula în cinematografele Cinema City din toată țara și din Cluj-Napoca poți să-l găsești aici.

Începând de mâine vei putea urmări filmul Tomb Raider în format 4DX.

Alte curiozități care te-ar putea interesa:

  • în medie sunt 10 mirosuri care se folosesc în mod curent (cafea, trandafiri, praf de pușcă, cauciuc ars etc.);
  • tot la două săptămâni va apărea un film nou în format 4DX;
  • astfel de filme nu sunt recomandate gravidelor, epilepticilor, celor care au probleme cu spatele sau copiilor foarte mici;
  • sunt slabe șanse să se mai deschidă curând o a doua sală de cinema 4DX în Cluj-Napoca;
  • s-ar putea ca filmele noi Star Wars și Deadpool de anul acesta să fie și în 4DX;
  • în România avem 231 de săli de cinema (dintre care 2 IMAX, 5 4DX și 2 VIP) și 40.979 de locuri oferite de Cinema City;

În final, te salut cu un selfie din sala de cinema. Dacă mergi la un film 4DX, aștept feedback-ul tău în comentarii. Vizionare plăcută!

Online Mastery

2 Comments

Leave a Reply