Cel mai tare tur de o zi Cluj – Apuseni: 5 obiective turistice de neratat

Cel mai tare tur Cluj - Apuseni

Dacă ești din Cluj sau vii în vizită, trebuie să vezi cel puțin o dată în viață acest tur Cluj – Apuseni. Într-o singură zi vei ajunge la 5 obiective turistice care îți vor încânta toate simțurile. Vei vedea peisaje superbe, vei gusta preparate tradiționale delicioase și vei asculta sunetul pur al naturii. Terapie curată! 💚

Traseul Cluj – Apuseni

Pe parcursul acestui tur descoperi o cascadă cu o cădere de apă de peste 30 m, mai multe lacuri apărute în urma construcțiilor de baraje din Apuseni, o cabană unde au o mâncare tradițională delicioasă și mini traseu care duce la o stâncă deasupra lumii.

Nu știu nici un alt traseu în zona Clujului care să cuprindă așa multe locuri superbe pe care le poți vedea într-o singură zi.

Mai jos găsești indicațiile pe Google Maps pentru planul unei zi de traseu:

  1. Cluj-Napoca – cascada Vălul Miresei
  2. Cascada Vălul Miresei – lacul Beliș (parcați la șosea și mergeți pe jos până la coada lacului, pe drumul din dreapta)
  3. Lacul Beliș – Cabana Moților
  4. Cabana Moților – Țâcla Gavrii (parcați la stradă, intrați pe traseul de lângă gard – vezi video mai jos)
  5. Țâcla Gavrii – barajul Tarnița
  6. Barajul Țarnița – Cluj-Napoca

Aici este traseul complet pe hartă:

Turul Cluj – Apuseni durează în medie 5-8 ore cu mașina în funcție de cât de mult dorești să poposești la fiecare obiectiv. Îți recomand să-ți programezi cel puțin 30 minute la fiecare punct turistic, iar la Cabana Moților să stați cel puțin o oră pentru servirea mesei. Pentru a te asigura că sunteți serviți, să faci programare în avans: tel. 0728-115577, 0728-115575, tel. fix 0374-005575. Puteți să vă luați și cazare la cabană, dacă doriți.

Excursia este potrivită pentru persoane de orice vârstă, fără să fie nevoie de echipament special. Recomand îmbrăcăminte corespunzătoare anotimpului/prognozei meteo și încălțăminte lejeră, cu aderență bună.

Vlog cu turul Cluj-Apuseni

Am avut bucuria să-i am invitați pe Marian și Georgiana Ionescu pentru a-i duce pe acest tur. Sunt tare simpatici amândoi. Am prins o zi superbă de vară, iar experiența a fost perfectă. Poți să te convingi urmărind acest episod din vlogul lui Mariciu:


Dacă te-am convins că este cel mai tare tur Cluj – Apuseni de o zi, sper să te bucuri de el la fel de mult cum m-am bucurat eu de fiecare dată când l-am făcut împreună cu prietenii și familia.

Pentru bucuria și a altor turiști, te rog să păstrezi locurile vizitate curate și îngrijite. 💚

Credit foto © Marian Ionescu

Leave a Reply