O întrebare la care să răspunzi cel puțin o dată în viață

intrebare la care sa raspunzi cel putin o data in viata

Este un citat celebru care zice: dacă vrei să vezi caracterul adevărat al unui om, atunci oferă-i putere. Pornind de la această idee, am realizat că există o întrebare la care oricine ar răspunde poate să-și descopere caracterul, limitele imaginației și a cunoștințelor.

Atunci când ne dăm seama ce limite avem și ce puține lucruri cunoaștem, facem un pas important în dezvoltarea personală. Fie ne responsabilizăm să învățăm mai multe, fie ne responsabilizăm să facem mai multe.

Răspunzând la această întrebare m-am simțit mai încrezător și motivat. Mi-am clarificat mai bine ce doresc să obțin în viață, cum arată viața ideală și care este impactul pe care aș vrea să-l am în business și societate.

Întrebarea la care te provoc să răspunzi cu seriozitate și în scris, cel puțin o dată în viață, este:

Dacă ACUM ai avea bani și putere nelimitată timp de 4 ani, în ce ai investi și ce schimbări ai face la nivel personal, profesional, în familia și comunitatea ta, la nivel național și la nivel mondial?

Dă play și răspunde acum la întrebare.


De prea puține ori ne gândim cu seriozitate la ce am face dacă nu am avea restricția banilor și a influenței în lume.

Cum ar fi dacă ai avea bogăția lui Jeff Bezos, Bill Gates sau Warren Buffet? Ce ai face diferit în familia proprie și pe plan profesional? În ce ai investi banii? Ai continua să faci aceleași lucruri în business sau carieră? Ai face alte lucruri? De ce? De ce ai continua sau nu ai continua să lucrezi sau să locuiești în același loc? Ce te limitează acum să faci schimbări către viața pe care ți-o dorești? De ce ai nevoie pentru a trăi așa cum îți dorești? Ce înseamnă defapt o viață așa cum îți dorești în plan personal, profesional, social și spiritual?

O viață împlinită este cea în care servim și unui scop mai mare. Cum ar fi dacă ai avea puterea președintelui și a premierului României sau a Statelor Unite? Ce politici la nivel național sau global ai schimba? În ce ai investi pentru o țară și o lume mai bună?

Lăsa un comentariu cu răspunsul tău. Aș fi curios cel puțin la nivel de comunitate în ce ai investi și ce schimbări ai face.

Sper că această întrebare să te pună pe gânduri și să te motiveze să înveți mai multe lucruri noi și să iei mai multe decizii pozitive pentru tine, familia ta, prietenii și comunitatea ta sau chiar la nivel național și mondial.

Mult succes în tot ce faci!

3 Comments

 • Salut,

  Cred că sunt 2 rute diferite ale întrebării tale:
  – Cum să cheltui 10 miliarde de dolari?
  – Ce ai face diferit în viața ta dacă ai avea 10 miliarde de dolari?

  Prima întrebare mie unuia mi se pare destul de nocivă. “Ah, dacă aș avea 10 miliarde de dolari, în ce huzur aș sta, doar în puf, ce bine-ar fi!”. Și te trezești la realitate, și e cam dură aterizarea. Eu evit să îmi pun întrebarea asta, pentru că mă duce în vise frumoase, și apoi mă aruncă pe asfalt. La prima vedere, neavând banii, cred că i-aș investi în comunitate. Dar refuz să îmi fac o promisiune din asta, și să o iau ca pe un angajament – “Dați-mi mie 10 miliarde de dolari, și am rezolvat toate problemele”.

  A doua întrebare e însă foarte interesantă. Cred că aș investi mai mult în educația mea, prin educație neînțelegând neapărat ceva formal (masterat, de exemplu), ci și învățare în alte medii (job, printre altele).

  • Salut,
   În întrebare am pus un termen de 4 ani în care ai putea să folosești banii. Așadar, nu este vorba de bani nelimitați pentru totdeauna. Ținând cont de limitare, este important să te gândești ce schimbări ai face la viața de acum în așa fel încât după 4 ani să ai viața ideală pe care ți-o dorești. În momentul când te gândești la viața ideală începi să realizezi dacă ceea ce faci acum întreadevăr este pe lista priorităților tale pentru viața pe care ai vrea să o ai.

Leave a Reply