Exista unele lucruri de care nu suntem conștienți, dar care ne influențează foarte mult succesul pe plan personal și profesional. Atunci când devenim conștienți de aceste lucruri facem un pas mare spre o versiune mult mai bună a noastră și în același timp începem să-i înțelegem mai bine pe cei din jur. Câteva dintre aceste lucruri sunt: valorile, credințele, atitudinile, comportamentele, obiceiurile și limbajul non-verbal.

“You never get a second chance to make a good first impression.” – Will Rogers

Despre limbajul non-verbal și despre “prima impresie” am aflat prima dată în AIESEC din mai multe traininguri despre comunicare și public speaking. Am fost surprins câte lucruri pot afla despre cei din jur doar analizând felul în care gesticulează, modul în care dau noroc sau urmărindu-le expresiile feței. După ce am învățat la ce să fiu mai atent în comunicarea non-verbală, mi-a crescut încrederea de sine, am avut mai mult curaj să vorbesc în public, să fac networking sau să merg la întâlniri de vânzări.

Mi s-a recomandat să citesc și “Body language : how to read others’ thoughts by their gestures”, fiind considerată cartea de bază despre limbajul trupului. Atunci a fost prima dată când am auzit de Allan Pease.

M-am reîntâlnit cu autorul când am văzut videoul “Why men don’t listen and women can’t read maps”. M-am amuzat urmărind prestația haioasă a speaker-ului, dar am învățat și câteva lucruri (logice și evidente, dar totuși înconștient acceptate) despre comportamentul sexelor.

Acum am ocazia să mă intersectez a treia oară cu Allan Pease, dar de data asta în persoană, pe data de 27 martie (miercuri), la Grand Hotel Italia, Cluj.

Îți recomand cu căldură seminarul “How To Be A People Magnet” iar dacă dorești să te înscrii, poți folosi codul calinbiris20, pentru a obține o reducere de 20% de la taxa de participare. Eu voi fi unul din cei 4 bloggeri oficiali, deci ne vedem acolo! ;)

Allan Pease - How to be a people magnet

Au mai scris despre eveniment Radu Neag, Andrei Aroneț și Victor Miron.

Îți recomand și articolul “Comunicarea non-verbală la locul de muncă” de pe blogul Azimut Teambuilding.

Allan Pease este astăzi cel mai mare specialist în comunicare și în limbajul trupului, unul din cei mai râvniți speakeri ai lumii, cel mai dorit consilier pe comunicare al vedetelor (a sfătuit prezentatori TV renumiți, prim miniștri,vedete rock și mulți alții), autor al 10 cărți care au ocupat numărul 1 la categoria bestsellers și a altor 18 cărți care fac parte din top 10 bestsellers, lucrările lui fiind traduse în 53 de limbi și, cel mai important, un om fericit și împlinit din toate punctele de vedere.


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.