Textul de mai jos face parte dintr-un articol publicat pentru Portal HR.

Anunțurile de angajări pot fi instrumente foarte bune de viral marketing și marketing online. Acest lucru adaugă plus valoare companiei. Mai exact recrutarea nu oferă doar persoanele potrivite pentru joburile ptrivite, ci și crește vizibilitatea companiei în mediul online sau transmite un mesaj către potenţialii noi clienți sau parteneri de business.

În perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012 am realizat o campanie de angajare pentru un stagiar pe marketing și comunicare online pentru Azimut Teambuilding (www.azimut-teambuilding.ro), o companie ambițioasă din Cluj-Napoca. Recrutarea a presupus un concurs pe Facebook pentru participanti, urmând ca finaliștii să primească dreptul de participare la un teambuilding organizat gratuit doar pentru ei (acesta a ajutat şi la procesul de evaluare a candidaților).

Pe lângă angajarea internului potrivit, campania de recrutare a avut și scopul maximizării vizibilității Azimut Teambuilding în mediul online, pe rețelele sociale.

Cu ajutorul campaniei online în decurs de 2 săptămâni am reușit să ajungem cu mesajul nostru la peste 200.000 de persoane pe Facebook, am primit 307 CV-uri și au fost 12 persoane care s-au calificat pentru etapa următoare din procesul de recrutare. Toate acestea cu buget 0 de promovare!


Citeşte articolul întreg pe PortalHR.

Pentru mine această recrutare a însemnat să cunosc mai bine piaţa de joburi în domeniul marketing online şi social media. Am realizat că există mulţi tineri dispuşi să înveţe, dar şi mai mulţi care cred că este suficient să trimită un CV pentru a primi un job. Am hotărât să angajăm un intern deoarece pentru un job de comunicare online nu există program 9-17, iar pasiunea şi dorinţa de învăţare trebuie să fie două caracteristici care să definească specialistul dorit pentru Azimut Teambuilding.

La interviurile finale am avut şansa să cunosc patru persoane excepţionale, decizia finală fiind una foarte greu luat.

În concluzie pot spune că mă bucur mult de experienţa recrutării şi de rezultatele finale. Tot efortul de o lună a meritat, atât pentru companie cât şi pentru participanţii la proces.
Recomand tuturor companiilor să investească în procese mai creative de recrutare, să angajeze stagiari şi să investească din timp în marketing online şi social media.


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.