În 2005 am intrat la facultate, dar mai important de atât, am intrat în AIESEC, cea mai mare organizație condusă de tineri, care are impact în societate prin programe de exchange și leadership. Nu știam eu prea bine ce e cu ONG-urile însă dorința de a face prieteni noi mi-a deschis drumul spre ceva care urma să îmi schimbe viața. După 3 ani în care am cunoscut sute de tineri din toată România și din străinătate, ani în care am condus 3 echipe de câte 7 persoane fiecare și în care am participat la zeci de conferințe, traininguri, workshopuri, am luat interviuri și am schimbat viețile multor tineri trimițându-i în exchange (program de internshipuri internaționale), am realizat că adevărata mea valoare profesională și personală s-a format și construit în AIESEC.

Regional Training Seminar 2012 - Conferinta AIESEC
Regional Training Seminar 2012 - AIESEC

În acest weekend am avut marea onoare să fiu pentru prima dată în viața mea moderatorul (sau ”Chair-ul” – de la Chairman) unei conferințe AIESEC la care au participat peste 70 de tineri pasionați de leadership și dezvoltare personală și profesională. Cred că a fost una dintre cele mai frumoase provocări și experiențe pe care le-am trăit până acum. Au trecut 4 zile cu doar 12 ore de somn, în care am furat din energia participanților și am dat înapoi entuziasmul și pasiunea pe care le-am câștigat în toți anii mei de ”aiesecăr” și alumnus AIESEC. În toate aceste zile am lucrat într-o echipa de facilitatori de traininguri care m-a ajutat să fiu cel mai bun și care mi-a reconfirmat că această organizație atrage cei mai faini tineri din România, care vor să se implice și să schimbe ceva în bine în mediul lor și în lume prin puterea exemplului. Le mulțumesc pe această cale încă odată și îi felicit pentru ceea ce sunt și vor să devină.

În fiecare din aceste 4 zile, atunci când primeam feedback-ul participanților după sesiuni, realizam de fiecare dată cât de mare este puterea cuvintelor și puterea emoțiilor. Am putut observa direct cât de adevărat este ceea ce a spus Vince Lombardi “Confidence is contagious; so is lack of confidence.”.

Mă bucur că am avut această ocazie și poziție specială într-o conferință și realizez că a fost poate una din cele mai mari dorințe personale pe care le-am avut ca membru AIESEC.

Fiecare eveniment de acest fel mă reîncarcă cu încredere și pasiune pentru ce înseamnă dezvoltarea potențialului uman. Abia aștept următoarea conferință!


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

    1 Response to "Experiențe care mă marchează irecuperabil"

    • […] Poate din acest motiv am ales ca în 2011 să semnăm un partneriat media naţional între Trilulilu şi AIESEC România. Poate din acelaşi motiv în ultimii doi ani am ţinut multe traininguri pentru membri AIESEC Cluj-Napoca. De asemenea anul acesta am ales să fiu moderatorul unei conferinţe regionale. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.