Astăzi este ziua siguranței pe internet. Cu această ocazie vreau să-ți ofer un scurt tutorial cu privire la cum să ieși (log out) de la distanță (remote) din conturile tale de Gmail, Facebook sau Evernote.

Acest articol te poate ajuta atunci când îți lași telefonul la reparat și uiți să ieși din conturi (așa cum am pățit eu), sau în alte cazuri când intri în contul tău de pe un alt PC decât cel propriu și uiți conturile deschise.

A. Cum să ieși din contul tău de Gmail, în mod remote (de la distanță)

 1. Te duci în My Account
 2. Intri în secțiunea “Device activity & notifications
 3. Dai click pe “Review devices
 4. Selectezi dispozitivul de pe care vrei să faci logout (să ieși din cont) și dai click pe Remove

Sau mai simplu, intri direct aici și dai “Remove” la dispozitivul care te interesează.

logout remotely gmail

Dacă dorești să blochezi de tot anumit dispozitive cu Android (ex. telefonul sau tableta) pentru că ți-au fost furate, le poți bloca de aici.

blocare dispozitiv

B. Cum să ieși din contul tău de Facebook, în mod remote (de la distanță)

 1. Dai click pe săgetuța din dreapta sussăgetuță
 2. Mergi în pagina de Setări
 3. Accesezi secțiunea de Securitate (sau Security)
 4. Din secțiunea “Unde ești conectat” (“Where You’re Logged In” în engleză) dai click pe “Oprește activitatea” din dreptul dispozitivului de unde vrei să ieși din cont

Sau poți intra direct aici și deconectezi dispozitivul dorit.

Facebook pentru android

C. Cum să ieși din contul tău de Evernote, în mod remote (de la distanță)

Dacă și tu folosești Evernote pentru notițe, nu ai vrea să îți intre oricine în cont, să vadă ce ai pe lista de cumpărături, sau ce citate ți-ai notat dintr-o carte foarte bună pe care o citeai în timpul unei ședințe.

Așadar, pentru a ieși din contul tău, trebuie doar:

 1. Să intri în secțiunea de setări, accesând Evernote din browser
 2. Să accesezi pagina Devices
 3. Dai click pe Revoke Access la dispozitivul de unde vrei să ieși din cont

Setari evernote

Nimic mai simplu. :)

Sper că ți-a fost util acest tutorial. Pe mine m-au ajutat aceste setări. Nu se știe niciodată când vei avea nevoie și tu de ele.

Dacă vrei și alte sfaturi de securitate pentru contul tău personal de Facebook, înscrie-te la noutățile blogului folosind formularul din partea dreaptă.


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.