Gabriel de la 1CartePeSaptamana.ro a început o inițiativă faină prin care poți descoperi bloguri noi și cărți interesante. El invită bloggerii să scrie pe blogul propriu ce cărți citesc în acest moment, iar apoi îi va menționa pe pagina principală a campaniei: “Ce citesc acum? [HQ]“.

Eu am mai multe cărți începute, unele în format audio, altele în PDF pe smartphone și Kindle, iar altele în format fizic. Cele audio le termin cel mai repede pentru că le ascult în mașină sau când fac sport. Dar despre modul în care citesc cărți îți voi spune într-un alt articol.

Ce cărți citesc în acest moment

Shark Tank Jump Start Your Business: How to Launch and Grow a Business from Concept to Cash

Este o carte bună despre antreprenoriat, start-up-uri și reguli de business de urmat la început de drum. În carte sunt oferite și exemple de afaceri care au aplicat pentru investiții la Shark Tank (un fel de Arena Leilor), iar unele dintre acestea devenind ulterior de succes.

Primal Leadership: Realising the Power of Emotional Intelligence (25 lei pe eMag)

Un manual util despre inteligență emoțională pentru lideri. Sunt multe insight-uri de tipul celor pe care le auzi doar prin TED Talk-uri. Cartea este puțin mai tehnică, însă merge bine împreună cu celelalte cărți pe care le mai citesc.

Hooked: How to Build Habit-Forming Products (40 lei pe Okian)

Cartea asta o am de mult în Kindle dar parcă nu m-a prins atât de tare încât să o finalizez. De când am început cartea, am terminat în paralel audiobook-ul “The Power of Habits” care are elemente comune cu ea.

Inside Out: A personal history of Pink Floyd (43 lei pe eMag)

Citind mai multe biografii până acum, am crezut că mă va prinde cartea asta. Din păcate mă lupt cu ea și nu mă pasioează la fel de mult cum au fost cărțile despre Amazon sau Elon Musk.

#Workout: Games, Tools & Practices to Engage People, Improve Work, and Delight Clients (Management 3.0)

O carte utilă cu instrumente practice de management pentru motivarea echipei și îmbunătățirea culturii organizaționale. O recomand.

Acestea sunt cărțile pe care le am deschise în acest moment. Tu ce cărți ai începute?

P.S. cu această ocazie te invit să mă adaugi ca prieten pe GoodReads.com. ;)


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

    1 Response to "Ce citesc acum"

    • Andreea

      Niste titluri interesante, multumesc pentru recomandare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.