Potrivit datelor Reveal Marketing Research o treime (36%) dintre respondenți unui studiu realizat pe un eșantion de 1.000 de respondenți declară că anul acesta preferă să comande cadouri online, comparativ cu 31% în anul precedent. Așadar, față de anul trecut, trendul se menține constant, cu o ușoară creștere a procentului (5%), iar românii se arată tot mai deschiși spre varianta online.

4 din 10 romani spun ca nu își doresc ceva anume. Potrivit datelor studiului, 24% dintre români vor să găsească sub brad parfumuri și haine. De asemenea, 17% au menționat varianta cosmeticelor drept cadou dorit de Crăciun. 

Opțiuni la fel de populare sunt și gadget-urile (smartphone, tableta, smartwatch, etc) – 16%, electronicele (14%) și bijuteriile (13%). 

Eu am cumpărat majoritatea cadourilor din „offline”, dar m-am documentat online. Consider că este tot mai important ca magazinele să aibă o abordare omnichannel.

Tu de unde ai făcut cumpărăturile de cadouri anul acesta?


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

    1 Response to "36% dintre români preferă să comande cadouri online"

Leave a Reply

Your email address will not be published.