Nu-i ușor. Este greu. Ia prea mult timp. Acestea sunt scuzele pe care le-am auzit des în ultimele două săptămâni de la mai multe persoane. Cred că sunt cele mai la îndemână scuze. Sunt absurde atunci când este vorba de a face lucruri care necesită doar voință și extra cunoștințe.
Există un citat care îmi place “orice este greu de făcut înainte să ajungă să fie ușor de făcut”.  Nimeni nu s-a născut expert în domeniul său, iar toate lucrurile de pe lumea aceasta sunt făcute de oameni care s-au născut cu același nivel de cunoștințe și aceeași experiența ca și tine, adică 0!
Dacă dorești să ai mai mult decât ceilalți, atunci trebuie să faci lucruri pe care ei refuză să le facă pentru că sunt “prea greu de făcut” sau “iau prea mult timp”.

Îmi doresc să nu mai găsim atâtea scuze ci mai multe motive să devenim mai buni decât noi înșine, să nu căutăm perfecțiunea ci dezvoltarea continuă.

Îmi plac vorbele lui Steve Jobs din interviul de mai jos. Sper să te inspire să faci lucruri mărețe.

P.S. acesta este primul articol din 2013, iar cu această ocazie doresc să îți urez la mulți ani și cât mai multe realizări și împliniri pe toate planurile!

Dacă ți-a plăcut articolul, recomandă-l prietenilor:


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.