Cum scapi de invidie – Trăiască Capra vecinului!

Cum scapi de invidia la romani

Invidia la români și capra vecinului

80% dintre români invidiază situația profesională a unor colegi de serviciu iar 76% invidiază stilul de viață al cunoscuților.

Acestea sunt date din cel mai recent studiu realizat de către GfK, la cererea PressOne. În urma acestui studiu, echipa PressOne a făcut turul la 5 redacții vecine din București cărora le-a oferit câte o capră cu mesajul “Trăiască capra vecinului!”. De asemenea, au făcut și un website manifesto despre invidia la români. Acolo au adăugat și mesaje de mulțumire pentru reușitele vecinilor de la PRO TV, HotNews, Europa FM, Recorder și Times New Roman. Frumos! Jos pălăria!

Cum scapi de invidie

Uneori am impresia că și pisicile îmi invidiază laptop-ul când scriu articole. Îmi umblă pe tastatură, mă trag de mână să le ofer atenție, parcă altceva n-au de lucru! Pe ele pot să le înțeleg…

Dacă ai simțit cel puțin o dată ranchiună pe reușitele sau posesiunile altora, atunci ține cont de următoarele dezavantaje ale invidiei:

  • anulează bucuria,
  • inhibă reacțiile,
  • blochează evoluția,
  • parazitează relațiile,
  • consumă energia,
  • introduce oboseală și depresie.

Pentru a scăpa de invidie și de aceste probleme, schimbă cuvântul invidie cu inspirație. Adresează-ți mereu întrebările: Simt invidie, sau inspirație? Cum mă inspiră situația aceasta? Este atât de simplu. 😊

Cuvintele au putere de a schimba destine. Prin schimbarea cuvântului invidie în inspirație poți câștiga:

  • mai multă energie,
  • mai mulți mentori și prieteni,
  • o direcție de dezvoltare personală sau profesională.

Trăiască Capra vecinului! Mulțumesc celor care mă inspiră

Traiasca Capra Vecinului

Pe modelul celor de la PressOne, vreau să mulțumesc și eu câtorva persoane și companii românești care mă inspiră să fiu mai bun și să am un impact mai mare în viețile altor persoane.

Mulțumesc Cristian ManafuMarta Ușurelu și Laszlo Pacso pentru evenimentele și seminariile reușite de business și online pe care le organizați!

Mulțumesc echipelor TeCOMM și GPeC pentru dezvoltarea pe care o aduceți pieței de comerț online din România!

Mulțumesc echipei Brand Minds pentru că oferiți inspirație pentru mediul de business și pentru viitorii profesioniști din România!

Mulțumesc lui Chinezu pentru modelul exemplar de blogger pe care îl oferi! Datorită ție am auzit întâi de această campanie.

Lista nu se termină aici, însă vreau să-ți pasez ție mingea, celui sau celei care citește acest articol.

De fiecare dată când simți un pic de invidie, transformă cuvântul INVIDIE în INSPIRAȚIE. Gândește-te cum te inspiră acea persoană sau companie. Privește în ograda ta și vezi ce poți învăța din situație, mulțumește și acționează pentru a deveni un om mai bun.

Ce înseamnă 100 de ani de invidie la români

În anul centenarului, să ne amintim istoria și să privim mai optimiști spre viitor. Acum știm cea mai mare problema a țării și soluția la aceasta.

Online Mastery

One Comment

Leave a Reply