Sunt doua citate cunoscute care vorbesc despre viteza de progres a unei echipe: “speed of the leader is the speed of the team” și “You’re only as fast as your slowest team member”.

Gândindu-mă la cele două citate mi-am dat seama că ambele sunt parțial adevărate, însă luate împreună prezintă imaginea completă.

Imaginează-ți o mașină cu putere mică, având o rulotă mare după ea. Cât de repede crezi că circulă? La fel este în cazul unui lider fără viteză și cu o echipă de oameni slabi. Abia se mișcă.

La polul opus, o mașină puternică și fără rulotă cu siguranță zboară pe șosea. Același avânt îl are și un lider performant, cu o echipă pregătită.

În concluzie, pentru ca o echipă să aibă viteză, este important atât liderul cât și membri. Evident, nu?


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.