În data de 14 martie am avut onoarea să fiu mentor în cadrul evenimentului Imaginarium Cluj-Napoca. Scopul acestui eveniment a fost de aduna o mână de tineri pasionați de educație pentru a genera idei de proiecte care să transforme educația, cu ajutorul tehnologiei. Ideile generate nu au rămas în aer ci au fost înscrise pe platforma Restart în educație în cadrul unui concurs național. Premiile competiției constau în implementarea a 7 proiecte finaliste, iar cele mai bune 3 primesc 5.000 de dolari.

Echipa în cadrul căreia am fost mentor a generat câteva idei frumoase, unele dintre ele ajungând între finalistele la nivel local. Eu am dezvoltat o idee de proiect pe care am decis să o susțin ca project manager.

Având atât de multe materiale informaționale online, mi-am dat seama ca mi-ar plăce să pot merge într-un loc unde să găsesc cele mai bune resurse educaționale online pe o anumită temă. Pornind de la această idee și de la faptul că nu toată lumea e la fel de pasionată de educație nonformală ca mine (deși îmi doresc acest lucru), am dezvoltat conceptul proiectului de care doresc să îți spun în continuare.

Prin Aducativ doresc să cresc interesul tuturor pentru educație nonformală. Aducativ

Proiectul este gândit ca o platformă online unde oricine se poate înregistra, iar mai apoi are acces la resurse educaționale pe teme specializate. De asemenea vreau să oferim companiilor posibilitatea de a angaja cele mai performante persoane care au accesat resursele puse la dispozitie.

Pentru a crește motivația oricărei persoane să se educe pe platformă, am dezvoltat un sistem de recompensă financiară. Acesta funcționează pe principiul: persoanele care se înregistrează și sunt cele mai bune pe anumite domenii vor primi o sumă de bani fixă. Companiile care doresc să angajeze persoane de pe platforma noastră, plătesc o taxă care se investește în recompensarea celor mai performante persoane. Noi vom reține doar un comision din banii plătiți de companii pentru acoperirea investițiilor de administrare și promovare.

În acest moment suntem o echipă de 17 persoane care credem în proiect și vrem să îl ducem până la capăt. Aducativ este în stadiu de idee și trebuie susținut pentru a câștiga competiția Restart în Educație. Mai apoi cu sprijinul partenerilor, va fi realizat și lansat online până la finele anului.

Dacă îți place, dă un vot pe pagina proiectului și votează încă două proiecte din competiție până duminică (25 martie), încât să fie considerat valid votul. Daca ai întrebări sau sugestii, dacă crezi că va funcționa sau nu, lasă un comentariu mai jos. Orice feedback este binevenit.

 


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș fondatorul Online Mastery, cursul online de la A la Z despre Marketing Online, și al podcastului Antrenamentul de marketing. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În timpul liber se implică ca voluntar și în organizații precum Romanian Business Leaders, AIESEC și IAA. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

  4 replies to "Schimbăm lumea prin educație"

  • Marius Corici

   Am in cap un asemenea proiect, chiar vroiam sa merg cu el la Startup Cluj, dar era deja prea mult pentru mine (timp, implicare etc), asa ca am preferat doar sa strang materiale si sa raman cu proiectele care le am acum in desfasurare.
   Pe de alta parte, sistemul per ansamblul lui este gresit si aici ma refer in general, la lumea intreaga (mai ales la noi). Aici am o teorie care s-ar putea sa-ti placa. ;-)

  • Mircea Ciorba

   Felicitari pentru idee si pentru initiativa.

   Exista multe probleme care asteapta rezolvare in tara asta si una dintre cele mai mari e chiar educatia. Sistemul nu pare sa mai faca fata, iar lumea se schimba odata cu tehnologia. Prin tehnologie se poate face educatia mai atractiva si mai accesibila. Iar prin educatie schimbi oamenii, care pot apoi sa ajute la schimbarea sistemului.

   Mult succes in implementarea proiectului.

  • Calin Biris

   Multumesc Mircea.
   La fel cred si eu. Putem schimba educatia cu ajutorul tehnologiei.
   Depinde numai de noi.

  • Mirela Apetrei

   Felicitari! Convingerea mea este nu numai ca putem schimba educatia cu ajutorul tehnologiei. Cred ca de fapt tehnologia e una din conditiile pentru a putea educatia, e limbajul pe care copiii nostri il vorbesc mai bine decat noi, mai bine decat dascalii lor si daca nu vor avea in fata un partener de acelasi calibru, riscam sa iesim din ecuatie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.