În unele sate și orașe din România ziua de salariu încă arată așa:

coada la bancomat

Din fericire, pentru cei mai digitalizați, acum sunt suficiente alternative să nu mai fie nevoie să avem bani numerar la noi. Acum putem să plătim cu telefonul, ceasul, brățara, cardul sau stickerul bancar contactless.

Banca Transilvania este un promotor al plăților fără cash, iar recent au lansat aplicația BT Pay, singurul wallet bancar din România. Aceasta permite plățile doar cu telefonul, transferul banilor prin SMS și verificarea tranzacțiilor de pe card fără să mai fie nevoie de acces în online banking sau aplicația de mobile banking.

Am testat și eu aplicația într-o seară când am fost cu prietenii la cină în oraș. La plata notei, o amica mi-a transferat partea ei printr-un SMS folosind aplicația BT Pay.

Aplicația se poate descărca gratuit din Google Play și App Store, iar în maxim 5-10 minute îți poți seta cardurile și să faci plăți și transferuri. Pentru cei care au iPhone, pentru plăți cu telefonul trebuie să-și comande încă un sticker contactless, pentru că Apple nu permite încă plățile cu telefonul în România.

Taxele și comisioanele poți să le vezi aici.

Mai jos poți vedea clipul de promovare BT Pay și o scurtă prezentare de la George Buhnici.

Pentru promovarea tuturor soluțiilor de plată fără numerar, BT împreună cu VISA au lansat și un spot fain cu voice over de la Morgan Freeman.

Dacă vrei să afli cum poți să plătești și cu stickerul, ceasul sau brățara BT poți intra aici pentru detalii.

platile contactless BT

Spor la shopping!


Călin Biriș
Călin Biriș

Călin Biriș este trainer și consultant de marketing, fondatorul programului de marketing Online Mastery, autor al cărții și al podcastului „Antrenamentul de Marketing”. Din 2009 până în prezent a susținut seminarii și prezentări de marketing la care au participat zeci de mii de antreprenori și tineri profesioniști. În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a fost partener timp de 7 ani în agenția de marketing Loopaa și a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în MarCom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

    1 Response to "Bye bye cash! Acum plătim doar cu telefonul, ceasul, brățara, cardul sau stickerul bancar contactless"

    • Laurentiu

      Lucrul asta era deja posibil de ceva timp, dar ma bucur ca s-a alaturat si BT. Astfel, incep din ce in ce mai multe banci sa paseasca in era digitala sau “era comfortului”. Din pacate, inca mai sunt destul de multe persoane, in special cele varstnice, ce folosesc aceleasi metode vechi(statul la coada), dar incet-incet ajungem mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.