Se zice că în online conținutul este rege. Acesta este vocea companiei tale. Cu cât generezi mai mult conținut pe care îl promovezi inteligent, cu atât îți cresc șansele pentru a atrage noi clienți. Orice platformă online iubește creatorii de conținut pentru că acolo unde este conținut este și comunitate. Facebook, Yahoo, Linkedin, Google Plus, Youtube, Instagram, Pinterest și toate celelalte rețele sociale, se hrănesc din conținutul creat de către companii și utilizatori.
Inima Marketingului Online este despre crearea de conținut și despre a “hrăni” o comunitate de urmăritori (clienți, potențiali clienți, parteneri etc.). Mintea Marketingului Online este despre publicitate online, bugete și calcule de ROI, despre care voi vorbi cu altă ocazie.
În continuare îți ofer 29 de surse din care te poți inspira privind conținutul online pe care să-l oferi comunității care urmărește business-ul tău:
1.Întrebări frecvente de la clienți
Discută cu echipa de vânzări și cu cea de relații cu clienții. Notează-ți cele mai frecvente întrebări venite din partea clienților și răspunde prin conținut de calitate la cele mai importante dintre ele.
2. Campanii de marketing
Imposibil să faci campanii de marketing și să nu ai ce comunica despre ele. Recomandarea mea este să creezi campanii lunare prin care să implici clienții să interacționeze cu compania ta.
3. Știre despre companie
Este de la sine înțeles că orice noutate importantă din viața companiei tale trebuie comunicată sub orice formă: newsletter, articol de blog, comunicat de presă, Facebook live etc.
4. Căutări în Google
Folosește-te de rezultatele la căutări din Google pentru a te inspira. Vezi care sunt principalele subiecte căutate de către clienții tăi și crează conținut nou pentru a răspunde căutărilor.
5. Discuții pe forumuri
Caută forumurile în care se discută subiectele despre industria ta. Vezi care sunt cele mai comentate subiecte și inspiră-te.
6. Demitizare
Orice domeniu de afaceri are miturile sale. Identifică-le și demitizează-le. Demonstrează de ce sunteți diferiți și cum rezolvați problemele.
7. Întreabă clienții
Nu mai știi ce să scrii? Întreabă-ți clienții despre ce ar fi interesați să vorbiți. Întreabă-i despre probleme, despre dorințe, despre concurență etc.
8. Interviuri cu echipa proprie
Clienților le place să afle că în spatele unui website sau al uni produs pe care îl cumpără este o echipă de oameni pasionați de ceea ce fac. Ia interviuri colegilor din echipă și prezintă partea umană a afacerii. Acest gen de continut online este ușor de creat și are interacțiune foarte bună pe rețelele sociale.
9. Demo-uri de produse
S-ar putea să te surprindă să afli că majoritatea clienților voștri nu folosesc la maxim produsele pe care le vindeți sau nu profită de toate serviciile pe care i le oferiți. Prezintă demo-uri complete, care să educe clienții.
10. Demo de funcționalități
Dezvoltați o funcționalitate nouă la produs? Schimbați abordarea privind modul în care oferiți un serviciu? Nu lăsa clienții, sau potențialii clienți, să descopere singuri că avansați și doriți să-i serviți mai bine. Orice faptă bună nu trebuie să treacă necomunicată!
11. Sfaturi utile
Clienții cumpără de la voi pentru că ați reușit să le creșteți încrederea. O metodă să vă faceți și mai credibili în piață este să oferiți sfaturi de expert, care se dovedesc utile.
12. Sesiune de Q&A
Creativitatea se dezvoltă în mișcare. Ping-pong-ul de întrebări și răspunsuri care se generează dintr-o sesiune de Q&A cu clienții poate fi o sursă foarte bună de idei pentru dezvoltarea afacerii.
13. Studii de piață
Ziarele iubesc statisticile. Dacă aveți ocazia să faceți un studiu de piață care să reprezinte industria afacerii tale, s-ar putea să generezi mult interes din partea presei, dar și a altor publicații sau a clienților.
14. Dezbateri
Unele subiecte în trend nu sunt negru pe alb. Deschide o dezbatere și implică comunitatea. Cu siguranță vei atrage atenția.
15. Teste
Dacă poți crea teste și să oferi rezultate relevante, poți poziționa compania ta ca expert în domeniu.
16. Joculețe
Internetul este o sursă de divertisment. Nu te poți bate cu acest lucru, dar te poți alătura celor care fac trendurile. Vezi ce succes răsunător are Pokemon GO.
17. Concursuri
Deja o practică foarte comună pe internet, dar în continuare de impact.
18. Agregare de conținut (știri, noutăți, mesaje emoționale etc.)
Uneori conținutul creat de alții poate fi la fel de bun ca cel creat de echipa proprie. Caută surse bune de informații și crează revista presei pentru clienții tăi.
19. Comentarea unei știri din industrie
Mereu apare o știre nouă. Fă o echipă de creatori de conținut online din cei mai buni experți din firmă și încurajează-i să fie vocea companiei. Impulsionează-i să comenteze știrile momentului pentru că acestea vor aduce trafic imediat.
20. Creare de conținut pe baza unui trend din piață
Nu orice trend se transformă în ceva permanent, însă cu siguranță orice trend este un subiect bun de conversație și creare de conținut.
21. Prezintă partenerii
O relație puternică se bazează pe încredere și reprocitate. Prezintă-ți partenerii pe blog, prin newsletter sau pe alte canale și ajută-i să-și dezvolte afacerile. Odată cu ei, va crește și business-ul tău.
22. Campanii cu partenerii
Oferiți un produs extra din partea unui partener? Profită de ocazie să atragi clienții acestuia în discuție.
23. Vezi ce face concurența sau alții din domeniu
Am lăsat mai la final acest subiect pentru că sunt așa de multe surse de inspirație pentru conținut nou încât a-ți urmări concurența îți poate strica concentrarea de pe direcția afacerii tale. Cu toate acestea, este bine să vezi ce fac competitorii pentru a nu repeta ce au comunicat ei deja și a vedea cu ce poți veni extra.
24. Live-uri cu celebrități
Nu este ușor și la îndemână oricărei companii să aloce bugete de campanii cu celebrități. Cu toate acestea, o vedetă poate genera transfer de imagine către un produs și să aducă într-un timp scurt vânzări remarcabile.
25. Testimoniale
Deja o practică comună, dar poate subestimată. Testimonialele sunt cele mai bune surse de conținut de încredere.
26. Participarea la evenimente
Dacă directorul general este vorbitor la un eveniment, profită de ocazie să-l filmezi și să transmiți mai departe mesajul, prin “undele online-ului”. De asemenea, oricine din cadrul companiei care participă la un eveniment de interes, poate fi un creator de conținut online și de idei valoroase pentru comunicarea companiei.
27. Participarea la cursuri
Cursurile online sau “offline” sunt o sursă incredibilă de conținut valoros. După unele cursuri s-ar putea să-ți vină idei pentru tot anul. Cel mai important este să-ți ciulești urechile pentru subiecte noi și crede-mă că nu le vei rata.
28. Organizarea de evenimente
Nu sunt evenimente reprezentative pentru domeniul tău? Asta da oportunitate! Organizează tu unul. Dacă sunt deja, nu-i problemă, poți face ocazie de eveniment din orice lansare, aniversare, atunci când aveți în vizită un invitat special sau pur și simplu atunci când dorești să ai o seară de networking cu clienții și partenerii.
29. Guest posting
În final poți invita pe altii să genereze conținut în locul tău. S-ar putea ca invitația să fie primită cu interes. Doar încearcă!
Acum nu mai ai nici o scuză, atunci când ai de completat calendarul de conținut până la finalul anului. Sper ca aceste idei de surse pentru continut online să te inspire și să începi cât mai repede să te folosești de ele.
Tu care sursă de inspirație o folosești cel mai mult? Lasă un comentariu mai jos. ;)
1 Response to "29 de surse de inspirație pentru conținut valoros pentru online"
Foarte interesant si util articolul, asteptam altele, eventual cum sa faca o invitatie pentru un guest posting :)
Eu am primit multe invitatii (si nu numai eu este chiar un fenomen redutabil aceasta practica) de a scrie gratuit pentru diferite companii, in schimbul ”expunerii”.