Cum am ajuns președinte în IAA YP Cluj și cine mi-a luat locul

Echipa IAA YP Cluj

Îmi place să mă joc. Sunt un fan al board game-urilor, jocurilor de team building, jocurilor pe calculator și a sporturilor. Consider că aceste forme de divertisment organizat sunt foarte bune surse de învățare, cunoaștere de oameni noi și distracție.

În termeni de gamification, eu mă regăsesc cel mai mult în profilul unui achiever. Îmi place să cresc mereu în performanță și abilități. Atunci când învăț și mă dezvolt, simt că fac ceea ce-mi place. Deoarece instinctul uman este să oferim celor apropiați lucrurile care ne plac nouă, un punct de focus pentru mine este (și a fost mereu) să investesc în dezvoltarea celor din jurul meu.

În 2005 intrasem la facultate și simțeam că sunt liber să iau lucrurile de la 0. Căutam să explorez necunoscutul și “să cresc în nivele”. Țin minte că m-am pierdut de câteva ori cu autobuzul prin Cluj.

Și acum râd de mine când îmi amintesc că după o noapte în club, m-am trezit la ora 6.30 să prind cursul de Economie Europeană de la 7.30. Deși eram rupt de oboseală, după doar 4 ore de somn, nu vream să pierd acest curs. O apreciam mult pe doamna profesoară Luțaș pentru că interacționa cu noi și ne provoca să gândim, nu doar să tocim. Am coborât din campusul studențesc până în stația de autobuz. Mi-am cumpărat bilet și m-am urcat în primul autobuz. Problema a fost că în loc să iau autobuzul 25, am luat numărul 9. În loc să ajung la facultate, autobuzul a cotit către parcul central și a luat-o spre gară. Cum nu știam traseele autobuzelor, n-am mai ajuns la curs, dar am mai învățat o parte din oraș…

În facultate am avut primul contact real cu voluntariatul. După 3 ani de implicare în AIESEC Cluj-Napoca, am înțeles că oamenii care cred într-un scop comun pot face o schimbare în bine chiar și fără să fie plătiți. Acești voluntari sunt mai motivați, mai implicați și mai plini de viață decât doar simpli “angajați de la 9 la 6”.

În 2008, când am absolvit facultatea și am devenit alumnus AIESEC, știam că iubesc 3 lucruri: marketingul, voluntariatul și pe Laura. N-am putut să renunț la nici una dintre aceste iubiri.

Prima mea întâlnire din 2009 cu IAA Young Profesionals Cluj a fost un blind date. Nu cunoșteam aproape pe nimeni dintre cei participanți, dar știam că toți suntem pasionați de comunicare și marketing. Ne-am întâlnit într-o cafenea din Piața Muzeului unde am făcut cunoștință și am vorbit despre planuri de proiecte. Mulțumesc Dianei Bota pentru invitație și inițiativă. Din păcate, după câteva proiecte, echipa s-a dezbinat și nu a mai fost activitate. Cu toate acestea eu am participat în continuare la team building-urile naționale unde am cunoscut oamenii faini din IAA YP București. Ei mi-au dat motivele să nu renunț la asociație. Mulțumesc Nico și echipei din București!

În 2011, l-am cunoscut pe Victor Gavronschi, unul dintre oamenii cu cea mai mare pasiune pentru marketing pe care am văzut-o la cineva. Împreună cu el, Alexandra Crăciun și Andrei Mutu, ne-am luat inima în dinți și am recucerit iubirea pentru voluntariat. Am restartat IAA YP Cluj. Așa a început drumul către 4 ani și 4 luni de activitate în calitate de președinte, cu peste 25 de proiecte realizate și peste 50 de membri implicați.

În acest timp am făcut ce-mi place mai mult: am creat începuturi pentru proiecte, relații sau cariere, m-am dezvoltat și m-am implicat în dezvoltarea celorlalți. A fost ca o cursă pe un Roller Coaster.

Marți seara, împreună cu 17 prieteni și membri din asociație ne-am întâlnit să decidem noua conducere a acesteia. A fost un moment de reflexie pentru mine. Cei 3 candidați aleși au identificat foarte bine pașii următori de dezvoltare ai IAA YP Cluj. Am mare încredere că împreună cu restul membrilor vor extinde harta de impact, mai mult decât aș fi reușit eu în locul lor.

În acest moment, pe de o parte sunt nostalgic, iar pe de altă parte sunt fericit. Indiferent de această dualitate emoțională, sunt 100% optimist și încrezător pentru ce va urma pentru IAA YP Cluj.

În continuare, doresc să-ți prezint noua echipă de conducere a asociației:

Echipa de conducere IAA YP Cluj

Andrei Țigănaș – Președinte

Pentru fiecare cuvânt din dex poate spune o poveste. Are atâtea istorisiri de spus încât nu știu când a avut timp să trăiască atâtea vieți. Este un magician.

Dincolo de cuvinte, valoarea lui o poți descoperi în fapte. Este un om de cuvânt, iar cu puterea sa de autocunoaștere și empatie, scoate tot ce este mai bun din ceilalți. Cu peste 10 ani experiență în marcom, este un tânăr profesionist de top.

Roxana Marița – Vicepreședinte Resurse Umane

“O esență de entuziasm molipsitor”, poate fi definiția lui Roxi. Ea pune suflet în tot ce face și se dedică 100%. În perioada următoare va fi lipiciul dintre membrii asociației și va ajuta ca fiecare dintre ei să crească la un nou nivel.

Ioana Cicală – Vicepreședinte Marketing și Comunicare

Ce poate fi mai provocator decât să conduci departamentul de comunicare al unei asociații care reprezintă industria comunicării? Ioana este omul potrivit la locul potrivit. Modul său structurat de a privi lucrurile va pune amprenta în dezvoltarea asociației.

Echipa IAA YP Cluj

Echipa IAA YP Cluj

Chiar dacă nu au cu toții același nume, eu îi numesc echipa. Sunt acei oameni frumoși care au pus umărul să unească tribul clujean de marketing. Îi stimez pe toți pentru timpul pe care și-l dedică (și l-au dedicat) în mod voluntar pentru a se dezvolta și pentru a crea un mediu mai competitiv și mai performant pentru tinerii profesioniști din marcom.

De asemenea, doresc să mulțumesc pentru încredere tuturor miilor de participanți la proiectele IAA YP Cluj cât am fost președinte. Dacă ești printre ei, jos pălăria!

În final am două rugăminți:

 1. Acordă sprijinul tău noii echipe IAA YP Cluj. N-am să-ți spun cum, însă când va fi cazul vei găsi tu un mod de a face acest lucru.
 2. Investește în tine. Este cel mai bun cadou pe care îl poți face celorlalți.

Călin Biriș este Senior Partner în cadrul agenției de marketing Loopaa Marcom și fondatorul Online Mastery, programul de la A la Z despre Marketing Online. Călin a susținut peste 100 de prezentări și workshopuri, pregătind pe Marketing Online mii de antreprenori și specialiști.
În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în marcom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Online Mastery

3 Comments

 • Diana Bota says:

  Ma bucur mult sa vad ca IAA Young Professionals Cluj s-a dezvoltat atat de frumos! Felicitari, Calin, boardului si tuturor membrilor! Cand am inceput sa punem bazele acestei organizatii in 2009, am pornit cu gandul de a crea o comunitate de marketing si comunicare in Cluj si iata ca acum IAA YP Cluj este acum o organizatie matura si bine structurata. As dori si eu sa le multumesc Nicoletei Deliu si membrilor IAA YP din Bucuresti care m-au incurajat in acest demers si au fost alaturi de noi pentru a dezolva organizatia in Cluj; sprijinul si prietenia lor a insemnat foarte mult! Si vreau sa le multumesc tuturor celor au fost alaturi de IAA YP din 2009 si au crezut in organizatie de la bun inceput: Adriana Dunca, Ciprian Borsan, Oana Iorgulescu, Gloria Csiszer, Gabriel Dombri, Lorand Minyo, Andrei Mutu, Calin Biris, Ioana Berghian, Alin Mechenici, Denisa Ionita, Diana Munteanu, Oana Voitovici, Veronica Achirus, Andreea Bucerzan, Diana Munteanu, Bogdan Gherasim, Alina Foghis, Mihaela Sanda, Oana Pupezescu, Andra Popescu- Sturz (imi cer scuze daca am uitat sa mentionez pe cineva) si tuturor celor care au crezut ca putem realiza un lucru util pentru comunitatea de marketing din Cluj si au alocat o buna parte din timpul lor pentru organizarea evenimentelor IAA YP ( Seara de marketing Online, Campanii de succes din Cluj, Cercetarea de marketing, Festivalul de Publicitate, intalnirile tematice de marti si multe altele). Mult succes in continuare, IAA YP Cluj! Sa cresteti si mai mari! :)

 • Adriana Dunca says:

  Felicitari pentru realizari Calin.
  Diana Bota multumim pentru inceputurile IAA Cluj :)

 • Calin Biris says:

  Mulțumesc Diana și Adriana. Mă bucur că am fost colegi în IAA YP Cluj!

Leave a Reply