Bye bye cash! Acum plătim doar cu telefonul, ceasul, brățara, cardul sau stickerul bancar contactless

By | Tehnologie | One Comment

În unele sate și orașe din România ziua de salariu încă arată așa:

coada la bancomat

Din fericire, pentru cei mai digitalizați, acum sunt suficiente alternative să nu mai fie nevoie să avem bani numerar la noi. Acum putem să plătim cu telefonul, ceasul, brățara, cardul sau stickerul bancar contactless.

Banca Transilvania este un promotor al plăților fără cash, iar recent au lansat aplicația BT Pay, singurul wallet bancar din România. Aceasta permite plățile doar cu telefonul, transferul banilor prin SMS și verificarea tranzacțiilor de pe card fără să mai fie nevoie de acces în online banking sau aplicația de mobile banking.

Am testat și eu aplicația într-o seară când am fost cu prietenii la cină în oraș. La plata notei, o amica mi-a transferat partea ei printr-un SMS folosind aplicația BT Pay.

Aplicația se poate descărca gratuit din Google Play și App Store, iar în maxim 5-10 minute îți poți seta cardurile și să faci plăți și transferuri. Pentru cei care au iPhone, pentru plăți cu telefonul trebuie să-și comande încă un sticker contactless, pentru că Apple nu permite încă plățile cu telefonul în România.

Taxele și comisioanele poți să le vezi aici.

Mai jos poți vedea clipul de promovare BT Pay și o scurtă prezentare de la George Buhnici.

Pentru promovarea tuturor soluțiilor de plată fără numerar, BT împreună cu VISA au lansat și un spot fain cu voice over de la Morgan Freeman.

Dacă vrei să afli cum poți să plătești și cu stickerul, ceasul sau brățara BT poți intra aici pentru detalii.

platile contactless BT

Spor la shopping!

4DX Cinema City Cluj-Napoca Iulius Mall

S-a lansat prima sală de cinema 4DX din Cluj-Napoca

By | Din Cluj, Diverse | 2 Comments

O nouă experiență de cinema poate fi trăită la Cinema City din Iulius Mall. Filme de lung metraj sunt acum sincronizate cu mișcări bruște ale scaunelor spectatorilor, vibrații, parfumuri, picuri de ploaie, efecte de lumină în sală, bule de săpun, zăpadă sau vânt.

Filme noi precum Tomb Raider Începutul, Pacific Rim, Ready Player One, Avengers: Infinity War sau Jurassic World: Fallen Kingdom pot fi vizionate într-o experiență care îți va activa aproape toate simțurile.

Experiența este atât de surprinzătoare încât atunci când am participat la conferința de presă și am urmărit două trailere am auzit și câteva țipete în sală, mai multe „ce tare” și la final am auzit mai multe păreri de tipul „super fain”.

Mie mi s-a părut intensă experiența trailerelor și m-au făcut curios să văd un film întreg. Ce mi-a mai plăcut a fost că în sala nouă spațiu dintre rânduri este mult mai mare. Practic, numărul de locuri din sala s-a înjumătățit. Poate acesta este și unul dintre motivele pentru care prețul biletelor este ceva mai mare decât la filmele 2D. Prețurile încep de la 36,5 lei în timpul săptămânii, iar în weekend sunt cu 42 lei.

Andrea Buda, Director Regional de Marketing si Comunicare Cinema City, ne-a spus că astfel de proiecții de film atrag spectatori și din alte orașe învecinate (în unele cazuri chiar de la sute de kilometrii). Adevărul este că dacă aș fi locuit în Baia Mare, aș fi venit cel puțin o dată până în Cluj să văd un film 4DX chiar și numai de curiozitate.

Programul filmelor 4DX care vor rula în cinematografele Cinema City din toată țara și din Cluj-Napoca poți să-l găsești aici.

Începând de mâine vei putea urmări filmul Tomb Raider în format 4DX.

Alte curiozități care te-ar putea interesa:

  • în medie sunt 10 mirosuri care se folosesc în mod curent (cafea, trandafiri, praf de pușcă, cauciuc ars etc.);
  • tot la două săptămâni va apărea un film nou în format 4DX;
  • astfel de filme nu sunt recomandate gravidelor, epilepticilor, celor care au probleme cu spatele sau copiilor foarte mici;
  • sunt slabe șanse să se mai deschidă curând o a doua sală de cinema 4DX în Cluj-Napoca;
  • s-ar putea ca filmele noi Star Wars și Deadpool de anul acesta să fie și în 4DX;
  • în România avem 231 de săli de cinema (dintre care 2 IMAX, 5 4DX și 2 VIP) și 40.979 de locuri oferite de Cinema City;

În final, te salut cu un selfie din sala de cinema. Dacă mergi la un film 4DX, aștept feedback-ul tău în comentarii. Vizionare plăcută!

carti de business si despre succes

Cărți de business si despre succes recomandate de către Okian.ro

By | Business, Cărți | 4 Comments

Una dintre primele și cele mai mari librării online de la noi, Okian.ro are peste 1 milion de cărți de business și beletristică, atât în limba engleză cât și în română. Eu am cumpărat de la ei pentru că de multe ori doar la ei am găsit anumite titluri noi pe care am vrut să le citesc.

La finalul anului trecut, am primit din partea echipei Okian o recomandare cu 10 titluri de cărți de business și despre succes care merită citite. Sper ca acestea să te inspire și să te ajute în dezvoltarea ta profesională. Read More

TEDxCluj 2018

[Guest post] Despre discursurile TEDxCluj 2018 pe scurt: idei și link-uri utile

By | Evenimente | One Comment

Care e legătura dintre dansul sincron într-un boy band și un alergatul unui ultramaraton? Dar între science fiction și sănătatea mentală, sau între tragedia unui om și o tabără de copii? Am descoperit multe legături la TEDx Cluj – Connecting The Dots și vom încerca să facem un scurt parcurs prin evenimentul din 2018.

În 2005, la Stanford, Steve Jobs ne spunea cum trebuie să ne uităm înapoi pentru a conecta punctele. Aceasta a fost tematica evenimentului de la Opera Maghiară din acest an, iar tematicile au fost mereu conectate prin experiențe și trăiri. Read More