5 tendințe pentru 2013

By 24/12/2012Marketing

Marketing online in 2013An de an sunt unele tendințe care sunt evidente și sunt unele fenomene care sunt mai greu de prevăzut. Mai jos am notat câteva lucruri pe care le-am observat dezvoltându-se în 2012 și care cred că vor continua să evolueze și în 2013.

  1. Vor crește și se vor diversifica conferințele de business și marketing online. Cele mai importante fiind TeComm, GPEC, Business Days, ICEEfest, How to web sau Webstock. Eu voi continua în 2013 programele de planificare de marketing online de tipul Online – Negru pe alb.
  2. eCommerce-ul este pe val crescător. Vânzarea eMag în 2012, volumul de tranzacții 2parale, succesul Black Friday și magazinele nou apărute pe online au demonstrat asta. Cred că 2013 va fi un an în care tot mai multe business-uri offline vor face trecerea înspre comerț online.
  3. Companiile vor investi din ce în ce mai mult în producerea de conținut online. Dacă în 2012 și-au făcut pagini de facebook, în 2013 vor trebui să și le actualizeze și să își crească sau mențină activă baza de fani.
  4. Siteurile de mobil și aplicațiile pentru smart phone-uri vor crește ca număr de utilizatori. Este suficient să te uiți peste rezultatele siteurilor de mobil din SATI să realizezi că deja unele platforme au rezultate foarte bune.
  5. Tot mai mult ne vom porta activitatea în nori (cloud) și spațiul de pe hard disk-uri va devi nefolositor. Avem Instagram, Picasa și Facebook pentru fotografii, YouTube și Trilulilu pentru video, Zonga pentru muzică, Voyo pentru filme, Amazon pentru eBooks, Evernote pentru notite, Google Docs pentru documente și Dropbox pentru stocare online de alte fișiere.

 Tu ce alte tendințe ai observat? În ce ai investi 1.000.000 de euro în 2013?

Urmărește mai jos un studiu despre alte tendințe la nivel global.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-l mai departe:

Călin Biriș este Senior Partner în cadrul agenției de marketing Loopaa Marcom și fondatorul Online Mastery, programul de la A la Z despre Marketing Online. Călin a susținut peste 100 de prezentări și workshopuri, pregătind pe Marketing Online mii de antreprenori și specialiști.
În trecut a fost director de marketing la două dintre cele mai cunoscute branduri din online-ul românesc: Trilulilu și Zonga. De asemenea, a condus timp de 4 ani asociația de tineri profesioniști în marcom IAA YP Cluj. În 2015 a fost premiat de revista Forbes ca fiind unul dintre cei mai remarcabili 30 de tineri sub 30 de ani din România.

Online Mastery

12 Comments

Leave a Reply